Latvijā un citviet pasaulē darba devēji arvien biežāk piedāvā darbiniekiem strādāt attālināti, kas nozīmē to, ka ar vadītāju svētību un nelielu plānošanu var strādāt kaut vai no "mājām", kas atrodas pasaules otrā malā. Arī es šoziem nolēmu pamēģināt, kā ir strādāt attālināti un dzīvot vienā no populārākajiem "digitālo klejotāju" galamērķiem pasaulē.

Plāns attālināti strādāt no kādas eksotiskas pasaules vietas man bija prātā jau vairākus gadus, taču šogad pienāca ilgi gaidītā iespēja. Gandrīz visās valstīs beidzās stingrie Covid-19 ierobežojumi, un man ar dzīvesbiedri rudens sākumā vairs nebija dzīvesvietas, turklāt viņa aizgāja no darba (kuru nevarēja darīt attālināti).

Kad pirmie priekšnosacījumi bija labvēlīgi, saņēmu arī atļauju no darba devēja doties strādāt no pasaules plašumiem. Viss - laiks piedzīvojumiem! Bet uz kurieni?

Skatījāmies uz Dienvidaustrumāzijas valstu pusi, jo tur ir lēta dzīvošana, burvīga daba un ļoti svarīgi - labs interneta savienojums. Internetā ir ļoti daudz informācijas par dzīvošanu un attālināto darbu Āzijā, taču liela daļa no tā ir nepilnīga vai arī to stāsta, piemēram, ASV ceļotāji, kuriem, manuprāt, salīdzinājumā ar vidējo Latvijas ceļotāju ir citādāks skatījums uz izmaksām un komfortu, tāpēc centos sameklēt sociālajos tīklos vai blogos pieredzes stāstus no latviešiem.

Izvēle krita uz Čhīanmai pilsētu Taizemes ziemeļos, jo tā mums likās visstabilākā izvēle, kur strādāt attālināti. Vairākos starptautiskos topos, blogos Čhīanmai gozējas pašā spicē kā vislabākā vieta, kur strādāt un dzīvot "digitālajiem klejotājiem". Turklāt tur bijām pirms pāris gadiem īsu brīdi atpūtušies, tāpēc nojautām, ko gaidīt no Taizemes kultūrvēsturiskās pilsētas.

Uz turieni aizlidojām oktobra vidū un nodzīvojām 30 dienas, lai gan vismaz līdz 2023. gada pavasarim Taizemē tūrisma vīza ir derīga pat 45 dienas.

Piebildīšu, ka braucām uz turieni ar rokas bagāžu - 8 kg mugursomu, no kuriem lielu daļu sastāda dators.

Izmaksas, dzīvošana, pārvietošanās

Tālāk visbūtiskākais jautājums visā šajā stāstā - cik tas maksā?

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp