Kopš Krievijas atkārtota iebrukuma Ukrainā tikuši sankcionēti vairāki ar Kremli saistīti oligarhi. Arestēti īpašumi un iesaldēti aktīvi nav arī izņēmums Latvijā. Lidostā "Rīga" jau gandrīz gadu ir "iestrēgusi" miljardiera Romāna Abramoviča privātā lidmašīna, kā arī ilgstoši tika glabāts Pjotra Avena netieši kontrolētais helikopters. No Civilās aviācijas aģentūras (CAA) noskaidrojām, kas šobrīd notiek ar sankcionētajiem gaisa kuģiem.

Krievijas oligarhiem ir grezni īpašumi un privātas lidmašīnas visā pasaulē. Kopš Rietumvalstu noteiktajām sankcijām vairāki gaisa kuģi ir "iestrēguši" dažādās lidostās. Oligarhi ir lūgušies mīkstināt tiem noteiktās sankcijas, jo "nezinot, kā dzīvot". Zināms, ka arī Latvijā 2022. gadā ilgstoši atradās divu oligarhu lidaparāti - Pjotra Avena netieši kontrolētais helikopters "Bell 429", kā arī Romāna Abramoviča privātā lidmašīna "Bombardier Global 6000".

Pie saviem īpašumiem Kremlim pietuvinātie oligarhi netiek, jo šie gaisa kuģi nedrīkst pacelties ES gaisa telpā. Ir izvēle turpināt maksāt par lidaparātu apkalpošanu un uzglabāšanu vai arī nedarīt neko un ļaut tiem sarūsēt. Kā situācija attīstījusies šobrīd?

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X