Pieņemu, ka ikviens zina vai vismaz ir dzirdējis to seno teicienu, ka īstam vīrietim dzīvē jāiestāda koks, jānosit čūska un jāizaudzina dēls. Protams, kārtīgam “woke” jaunietim tik stereotipisks vārdu virknējums momentā radīs trauksmi, bet kaut kāda izpratne par vīrišķību jau tur slēpjas.

Laiks gājis uz priekšu un arī veidi, kā apliecināt un pierādīt savu maskulinitāti ir mainījušies. Šobrīd, lai ierādītu pārējiem vietu un īpaši izceltu savu alfa tēviņa statusu sabiedrībā, īstam vīrietim nepieciešams vienkārši aiz muguras uzd**st kādai jaunai sievietei. Vismaz interneta komentāros.

Šādi vismaz savu vīrietību nolēma demonstrēt valsts noslēpuma pielaidi un ministra amatu pakāsušais, no paša partijas izmestais un bez darba Saeimā palikušais politiķis Ralfs Nemiro. Pie sociālo tīklu ieraksta par to, ka Vācijā protestu laikā aizturēta klimata aktīviste Grēta Tūnberga, pašmāju politikas spīdeklis ierakstīja komentāru: “Izmest viņu miskastē!” Lūk, tas ir vecis, ne?

Šis komentārs atgādināja arī par jauko mācītāju Aleksi Daumi, kurš savulaik kādā raidījumā stāstīja, ka par Tūnbergu domājot sliktas domas un vispār cilvēku ar tādiem uzskatiem vajagot vienkārši nospārdīt. Krietni. Daume, starp citu, ir ne tikai mācītājs, bet arī izaugsmes treneris, kurš vada komunikācijas prasmju treniņus. Ceru, ka šajos kursikos ietilpst arī atspārdīšanas prasmju pilnveidošana.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X