Var teikt, ka pasaules elites biatlonā kļuvis garlaicīgi - izteikti dominē viens sportists norvēģis Jūhanness Tīngness Bē, kurš pirms pasaules čempionāta Pasaules kausa (PK) izcīņas posmos izcīnījis astoņas uzvaras pēc kārtas. Pārējie cīnās par otro un pārējām vietām. Vai intriga pirms sezonas svarīgākajiem startiem saglabājusies?

Bē raksta biatlona vēsturi un liek par sevi runāt tikpat skaļi kā savulaik par savu titulēto tautieti Ūli Einaru Bjērndalenu un francūzi Martēnu Furkadu. Individuālajās disciplīnās viņš nepārspēts palicis sešas reizes, kas šajā gadsimtā biatlonā ir nebijis gadījums.

Šautuvē viņš nav pats precīzākais (guļus 91%, stāvus 86%), bet uz slēpēm ir nepārspējams. Nereti Bē savus tuvākos sekotājus apsteidz tā, it kā būtu uz zemāku līgu nolaidies no augstākas. Stadionā uz finišu viņš mēdz ieslēpot lepnā vientulībā, sasveicinoties ar līdzjutējiem, un neizskatās pat piekusis. Arī pieļaujot kļūdas ugunslīnijā.

Vairāki biatlonisti uzskata, ka savās pēdējās individuālajās sacensībās Antholcā (Itālija) Bē atzīmējās ar augstprātīgu rīcību. Pēc pēdējās šaušanas iedzīšanā, kurā viņš atradās vadībā no pirmā līdz pēdējam distances metram, Bē pagriezās pret skatītājiem un pielika rādītājpirkstu pie lūpām, aicinot tribīnes pieklust. Sāncenši šajā žestā joku nesaskatīja...

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp