Nākammēnes apritēs gads kopš Krievijas vardarbīgā uzbrukuma kaimiņvalstij Ukrainai. Krievijas prezidenta Vladimira Putina plāns par ātru "speciālo militāro operāciju" – "zibenskaru" – ir izgāzies Ukrainas nelokāmās pretestības, Rietumu vienotā atbalsta Ukrainas aizsardzībai un pašas Krievijas nekompetences dēļ.

Krievijas militārie līderi tagad liek likmes uz ilgtermiņa demoralizācijas un noguruma stratēģiju, paļaujoties uz skaitlisko pārsvaru pār Ukrainas armiju.

Taču tas atspēlēsies arī pašai Krievijai. "Kvantitatīvās dominances" stratēģija pieprasa, lai Krievijas valdība neņemtu vērā savu karavīru dzīvības, nemaz nerunājot par Ukrainas civiliedzīvotāju dzīvībām. Ar katru dienu Krievijas ļaunprātīgā kara noziegumi kļūst arvien acīmredzamāki. Kad cīņas beigsies, liela daļa Austrumeiropas būs izpostīta, atstājot aiz sevis dziļu un nerimstošu naidu. Ieroči beidzot apklusīs, bet miera nebūs. Ukrainai būs jādara viss, kas ir tās spēkos, lai novērstu jaunu uzbrukumu, un Rietumeiropa turpinās masveida bruņošanos, iespējams, vēl gadu desmitiem ilgi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X