Tieši mirklī, kad nodomāju, ka sāk jau apnikt politiķu runātās muļķības, pašmāju internets nāca talkā ar visnotaļ amizantu vētru – vietējie dizaina lampu ražotāji uzklupa DIY (“do it yourself” jeb – dari pats) jauniešiem par to, ka viņi atļāvušies paši sev un vienīgi savai lietošanai uztaisīt lampu. Iedomājieties? Kas būs tālāk? Cilvēki sāks paši sev šūt apģērbu? Vai gatavot sev ēst?!?

Tātad, Aiva un Ingus šobrīd paši atjauno lauku īpašumu un instagram kontā dalās ar dažādām idejām budžeta remontiem un ar padomiem, kā dažādus smukus dizaina elementus izveidot pašu rokām un nemaksājot par tiem miljonu. Kā jau mūsdienās cilvēki to dara – pamana pinterestā kādu smuku dizaina risinājumu un tad cenšas to paši savām rokām realizēt savā dzīvesvietā.

Tieši šādi Aiva realizēja arī pēdējo no saviem veikumiem – no cepampapīra uztaisīja sev skaistu lampu, kuras ideja jau sen bijusi prātā no pinterestā redzētām bildēm. Lietots abažūrs, lietota lampas kāja un vairāki ruļļi cepampapīra – glītas lampas pašizmaksa ap 25 eiro. Arī šis veikums publicēts instagram kontā. Tiktāl viss pilnīgi normāli.

Bet tad pie apvāršņa parādījās Māris Ozoliņš, kuru, iespējams, cilvēki virs 40 varētu atcerēties no kaut kādiem seniem televīzijas šoviem. Māris šajā lampā saskatīja līdzību ar pašmāju uzņēmuma “mammalampa” dizaina lampām, kuras internetā var iegādāties par kādiem 700-800 eiro gabalā. Arī šeit vēl it kā nekādu problēmu, jo neviens man nevar aizliegt ar savām rokām un savai lietošanai kaut vai vēlreiz uzgleznot Monu Līzu.

Tomēr tad Māris un pēc tam arī “mammalampa” nolēma, ka pienācis laiks sevi publiski padarīt par muļķiem.

Komentāri (19)CopyLinkedIn Draugiem X