Tepat Baltijas jūrā nozvejotas reņģes, kas šobrīd nopērkamas par maciņam pat ļoti draudzīgu cenu, ir vienas no vērtīgākajām zivīm mūsu platuma grādu iedzīvotājiem. Vislabāk tās pirkt svaigas un gatavot pašam. No reņģēm var pagatavot ļoti daudz dažādu gardu ēdienu, sākot no pannā zeltaini apceptām zivtiņām līdz pat reņģu piena zupai. Trīs iecienītas, praksē pārbaudītas un ģimenes budžetam ļoti draudzīgas receptes iesaka pieredzējusi saimniece Guna Ķibere.

Guna, kura sevi dēvē par īstenu rūjienieti, stāsta, ka viņai vienmēr ļoti paticis gatavot ēst. “Tas man nāk no mammas puses. Vecvecmammas māsa bija izcila kāzu godu saimniece, vecmamma un mamma arī tika aicinātas gatavot kāzās, jubilejās un citās ballītēs. Vienmēr esmu tur piedalījusies, sākumā kā palīgs kartupeļu mizošanā un rasola griešanā, pēc tam galdu klāšanā un apkalpošanā pie galdiem.

Manā bērnībā mūsmājās vienmēr ir audzētas cūkas, tētis bija mednieks, pie mājas bija liels dārzs. Sagatavot, pārstrādāt un ekonomiski pagatavot gaļu, dārzeņus un ogas, ikdienā vai svētku reizē tā ir bijusi mana bērnības ikdiena. Kā smejos, pārtika pie manis nenāk pa mazam trauciņam vai kilogramam, bet spaiņiem.”

Pirms 13 gadiem, vīramātes iedrošināta, Guna sākusi cept maizi un

KomentāriCopyDraugiem Whatsapp Pinterest