"Rusofobija galvenokārt nāk no [Latvijas] valdības puses, viņi pastāvīgi provocē ar saviem izteikumiem," intervijā kādam Kremļa propagandas medijam stāsta Latvijas pilsone Viktorija Matule. Divdesmitgadīgā jauniete vasarā metusies bēgt - kā apgalvo pati - no politiskās vajāšanas, ar kuru sastapusies Latvijā. Šobrīd, šķiet, dzīvo Krievijā un stāsta "Kremļa patiesības" par "valdošo rusofobiju un atdzimstošo fašismu Latvijā". TVNET tiešsaistes žurnāls KLIK rakstu sēriju "Latvijas pilsoņi - Kremļa draugi" turpina ar stāstu par Viktoriju Matuli.

Pēc uznāciena pie tā dēvētā Uzvaras pieminekļa pašai Viktorijai sācis šķist, ka specdienesti (viņa neprecizē, kādi tieši dienesti, visu laiku tos dēvē par спецслужбы - krievu val. specdienesti) sākuši viņu novērot. Informācija par novērošanu gan ir diezgan saraustīta, un nav skaidri saprotams, kā tieši viņa identificējusi, ka tiek novērota, - atskaitot viņas pašas piesauktās draugu un radinieku liecības, kas redzējuši pie viņas dzīvesvietas atkārtoti vienu mašīnu. Kādā citā intervijā viņa arī stāsta, ka šie paši specdienesti noklausījušies viņas telefonu, jo tas, lai gan bijis gandrīz jauns, "uzvedies aizdomīgi". Viņa intervijās neaizmirst pieminēt arī draugu pieredzi, kuri it kā sastapušies ar specdienestiem, vēl vairāk - kuri tikuši aizturēti.

Viens no populārākajiem stāstiem, kuru Viktorija atkārto teju katrā intervijā, ir draudzenes Dašas pieredze, kas vienlaikus ir viens no galvenajiem iemesliem

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X