Pazīstamais Krievijas politikas un sabiedrības eksperts Aleksandrs Ņevzorovs intervijā Igaunijas ziņu portālam "rus.Postimees" stāsta, kā "izārstējies no fašisma". Viņš arī parādīja savu Ukrainas pasi, atzinās mīlestībā Baltijas valstīm un prognozēja, ka Ukraina uzvarēs karā. 

- Krievi, kuriem šobrīd liegta ieceļošana Igaunijā un citās valstīs, prasa attiecībā uz viņiem izdarīt izņēmumu. Lai var tikt uz savām mājām un dzīvokļiem, kas šeit nopirkti. Taču Igaunijas politiķi saka - kara apstākļos var arī paciesties. Vai nesaskatāt tur riskus "Eiropas vērtībām"?

- Atbildīgs ir katrs krievs, kurš viennozīmīgi neparāda savu nostāju un kurš nedara visu, lai šis karš apstātos vai noslēgtos tā, kā to uzskata par nepieciešamu civilizētā pasaule.

Cik zinu, visi, kuri Krievijā demonstrē veselo saprātu, drosmi, gatavību pretoties putiniskajam fašismam, vienmēr ir ļoti gaidīti viesi Baltijas valstīs un visur citur. Taču, ja cilvēkā slēpjas putinisms un zemisks, milzīgs šovinisms, tad viņam arī par to jāatbild. Mērim un spitālībai nav pārvietošanās brīvības. Cilvēkus nevajag laist valstī bez pārliecināšanās, ka cilvēks ir brīvs no putinisma vīrusa.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X