Vai zini, pēc kā smaržo rīts Parīzē, kad gaisā caur bulanžērijas durvīm uzvēdī svaigi cepts sviesta un miltu aromāts? Protams, pēc kruasāniem, kurus droši var dēvēt par Francijas vizītkarti. "Croissant, kas tulkojumā no franču valodas nozīmē "pusmēness”, klasiski tiek gatavots no kārtainās rauga mīklas, izmantojot daudz, daudz sviesta — jo vairāk sviesta konditors iestrādā kruasānu mīklā, jo perfektāki tie sanāk, jo grūtāk tos ir pagatavot, un jo vairāk mēs tos dievinām," teic Restorānu servisa skolas konditorejas pasniedzēja un "Facebook" Ierauga maizes mīļotāju grupas administratore Iveta Penele.

Šobrīd kruasāni atrodami kafejnīcās, veikalos un virtuvēs visdažādākajās pasaules valstīs. "Par labu kruasānu liecina tas, ka tam ir ļoti daudz kārtu," saka Iveta Penele. Arī šobrīd kruasāna mīklu slāņo ar sviestu, vairākas reizes pēc kārtas izrullē un saloka, pēc tam izrullē plānā loksnē, izmantojot paņēmienu, ko sauc par

KomentāriCopyDraugiem Whatsapp Pinterest