Kad Kurts Kobeins izdarīja pašnāvību savās mājās Sietlā pirms teju 30 gadiem, izskanēja ideja par “Klubu 27”. “Es viņam teicu – nepievienojies tam stulbajam klubam,” tolaik sacīja viņa māte, un šo citātu pēc tam izplatīja "Associated Press". Žurnālisti, rakstnieki un mūzikas fani sāka meklēt saistības starp Kobeinu un citiem līdzīgiem talantiem un skatuves māksliniekiem – sākot no Braiena Džonsa līdz Džimijam Hendriksam, Dženisai Džoplinai, Džimam Morisonam un citiem, kuri nomira tajā pašā vecumā. 2011. gadā 27 gadu vecumā nomira arī Eimija Vainhausa. Viņas nāve izraisīja plašas spekulācijas par to, vai 27 gadi patiešām ir nolādēts vecums.

Klubs 27

"Klubs 27" ir kultūras fenomens, kas izceļ mūziķus, māksliniekus, aktierus un sportistus, kas miruši 27 gadu vecumā, un daudzi nāves gadījumi ir saistīti ar paaugstināta riska dzīvesveidu.

Klubs ietver nāves gadījumus, kas ir pašnāvību, slepkavību, narkotiku un alkohola pārmērīgas lietošanas vai ar transportu saistītu negadījumu rezultāts.

Ideja par “Klubu 27” pirmo reizi izskanēja laikā no 1969. līdz 1971. gadam, kad Braiens Džonss, Džimijs Hendrikss, Dženisa Džoplina un Džims Morisons nomira 27 gadu vecumā. Taču tikai tad, kad 1994. gadā 27 gadu vecumā nomira grupas “Nirvana” solists Kurts Kobeins, tikai ieviests termins “Klubs 27”. Tas atkal ieguva uzmanību 2011. gadā, kad 27 gadu vecumā nomira Eimija Vainhausa.

Pētījums

2011. gadā britu zinātnieki pētīja 1500 izpildītājus 40 gadu periodā. Viņi salīdzināja rokzvaigžņu vidējo mūža ilgumu ar tiem, kas nav saistīti ar mūzikas pasauli vienā laika nogrieznī. Tas nozīmē, ka, piemēram, Elvisa Preslija mūža ilgums tika

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp