Atzīšanās mīlestībā, dzeja, draudzības meklējumi un personīgas informācijas atklāšana – šādas lietas dažkārt cilvēki vēlas uzrakstīt, ievietot pudelēs un palaist jūrā. Arī filmās redzamas ainas, kā jūrā iemet pudeli, kurā ievietota ar roku rakstīta vēstule. Ir vēstīts par gadījumiem, kad pudele tiek izskalota citā valstī un kāds to atradis. Rucavas pagasta iedzīvotāja Ivara Rogas pieredze ir plašāka - "jūras pastu" viņš atrod samērā bieži. Sarunā ar Ivaru uzzinājām, kādas vēstules viņš ir atradis, kas tur rakstīts un kāpēc regulāri tās uziet.

"Tas, cik bieži tiek izskalotas pudeles ar vēstījumiem, ir atkarīgs no vēja virziena un vētrām. Pudeles pārsvarā atrodu no Papes virzienā uz Jūrmalciemu. Esmu dzirdējis, ka citi atrod arī Nidā. Kā straume nes, tā atnes.

Citu gadu neatrodu neko. Citu gadu atrodu vienu. Citu gadu atrodu arī piecas vai sešas vēstules. Ir bijušas pat monētas pudelēs, piemēram, poļu zloti. Citā pudelē bija iebērti mazi gliemežvāki. Nezinu, kāpēc, bet tā bija. Varbūt tas bija domāts, kā sveiciens.

Es domāju, ka daudzi cilvēki neiedziļinās un paiet garām. Un tā pudele var nostāvēt ļoti ilgu laiku," stāsta Roga.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp