Slovēni Luku Dončiču Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) sabiedrībā dēvē par brīnumbērnu viņa unikālās spēles izjūtas dēļ. Tomēr viņa ķermenis ikdienas basketbola vērotājam nemaz neizskatās pēc profesionālam basketbolistam atbilstoša. Taču tas Dončičam netraucē apspēlēt pretiniekus gan ar ātrumu, gan spēku.

Šī ir sarunas otrā daļa ar ASV dzīvojošo Taileru Roju, kurš ir kvēls Dalasas "Mavericks" fans, kaut gan dzīvo piecu stundu brauciena attālumā no šīs Teksasas štata pilsētas. Viņš līdz sirds dziļumiem jūt līdzi "Mavericks" vienībai jau 25 gadus.

Sarunas pirmajā daļā pārrunājām Kristapa Porziņģa aizmainīšanu un Dāvja Bertāna iekļaušanos komandā, bet šoreiz par Dalasas kluba neapšaubāmo līderi, vienu no NBA spožākajām zvaigznēm Luku Dončiču.

"Katru reizi, kad skatos "Mavericks" maču, aizmirstu par faktu, ka Lukam ir tikai 23 gadi. Tas ir sirreāli. Skatos, kā viņš spēlē, bet nesaprotu, kā tas viss ir iespējams. Viņš nav tas atlētiskākais, ātrākais, izmanīgākais vai augstākais lēcējs. Tomēr kaut kā viņš tiek garām saviem sedzējiem, līdz pat pašai groza apakšai. Es tiešām nesaprotu, kā tas notiek. Viņš neizskatās pēc atlēta, bet parasta čaļa, kurš iet pamētāt bumbu piemājas laukumā.

Tu pat viņu neizvēlētos kā pirmo savai komandai. Bet viņa laukuma pārredzēšana ir fenomenāla. Viņš redz visu, zina katra spēlētāja atrašanās vietu konkrētā brīdī. Lukas metiens ir perfekts, bet lēns. Nesaprotu, kā neviens to nevar nobloķēt. Viņu sedz pa diviem vai pat trim, bet tik un tā Dončičs atdod rezultatīvu piespēli brīvajam cilvēkam," savu viedokli par slovēni izteica Tailers.

"Mavaricks" fans uzteica arī Dončiča metienu atliecienā kā Dirkam Novickim, kā arī kāju darbību. Tas, ko Tailers nespēj izskaidrot ir slovēņa salīdzinoši zemais soda metienu procents.

"Mani uzvelk, ka viņš nespēj...

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp