Reizēm izdodas piedzīvot negaidītus pārsteigumus brīžos, kad uzduros kādai publiskai runai, kas ir daudz absurdāka un smieklīgāka par jebko, ko es spētu izdomāt, būdams pie pilna saprāta. Nesen kārtējo reizi piedzīvoju šādu brīdi, un konkrētajā gadījumā jāteic, ka heroīns tomēr ir viena ellīgu nospiedumu smadzeņu darbībā atstājoša narkotika.

Nebūtu īpašs pārsteigums kaut ko šādu sagaidīt no tādiem sieviešu ekspertiem kā Viesturs Rudzītis vai Uģis Kuģis, bet šoreiz iespaidīgi izcēlies mūsu Saeimas deputāts. Heroīna pieminēšana droši vien neļaus pārprast, ka runa ir par mācītāju Mārci Jencīti, lai gan neņemos apgalvot, ka viņš ir vienīgais no deputātiem, kas ar to savulaik aizrāvies.

Pagājušā gada nogalē Jencītis publiski uzstājās kādā pasākumā. Šeit esmu nedaudz apjucis, jo pieņemu, ka viņš pats to vēlētos uzskatīt par dievkalpojumu, bet es tomēr teikšu – Mārcis uzrunāja savas sektas sekotājus. Viņa stundu līdz divām stundām garie monologi tiek regulāri publicēti sektas “Kristus pasaulei” youtube kanālā.

Savā runā Saeimas deputāts dalās pārdomās par to, cik ļoti bezjēdzīgas un nevarīgas šajā vīriešu pasaulē ir sievietes. Viņas principā ir absolūta nulle, nekas, bet stulbie liberāļi cenšas mūs pārliecināt par pretējo.

Tālāk centos šo monologu pārvērst rakstītā tekstā, un vēl zemāk interesenti varēs to arī noskatīties. Piedodiet, ja kāduviet neesmu precīzi sadzirdējis Jencīša teikto – pie vainas šļup... neskaidra vai nepareiza artikulācija.

Komentāri (16)CopyLinkedIn Draugiem X