Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) zvaigzne Lebrons Džeimss neatstāj vienaldzīgus. Viņš patīk vai nepatīk. Lai kurā no pusēm nostātos jūs, grūti noliegt viņa milzu talantu un spēju uzturēt savu ķermeni izcilā kondīcijā pat 38 gadu vecumā. Kļūšana par NBA visu laiku rezultatīvāko spēlētāju ir vēl viens spožs ordenis viņa mundierī.

Lebrons Reimons Džeimss seniors nāca pasaulē 1984. gada pirmspēdējā dienā. Tas notika Ohaio štata Akronā.

Jau 16 gadu vecumā viņam tika pievērsta milzu preses uzmanība, Džeimss pabija pat uz "Sports Illustrated" žurnāla vāka. Viņa vidusskolas mačus bija iespēja vērot tiešraidē, bet pēc zaudējumiem jaunais puika esot sakārtojis domas un atguvis mieru, smēķējot marihuānu.

Bija skaidrs, ka Džeimss kļūs par nākamo NBA zvaigzni. Viņu 2003. gada NBA draftā ar pirmo numuru izraudzījās dzimtā štata komanda Klīvlendas "Cavaliers".

Pēc drafta jaunā līgas superzvaigzne savus talantus atrādīja NBA Vasaras līgas publikai. Kā "VEF Rīga" raidierakstā nesen atzina bijušais Latvijas izlases basketbolists Kristaps Valters, kurš arī tovasar bija vienā komandā ar Džeimsu, uz pirmo maču Orlando esot sapulcējušies 20 000 skatītāju. Tas bija vairāk nekā neierasti, jo iepriekš vienmēr Vasaras līgu klātienē vēroja tikai skauti un treneri.

Pirmajā Vasaras līgas mačā pret Orlando "Magic" Lebrons izcēlās ar 14 punktiem, septiņām atlēkušajām bumbām, sešām rezultatīvām piespēlēm, bet viņam grūti gāja ar metienu realizēšanu. Turklāt jāizceļ, ka šajā cīņā jaunais talants "dabūja sejā plakātu" jeb...

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp