Kairijs Ērvings neapšaubāmi ir viens no talantīgākajiem basketbolistiem pasaulē - ātrs kā gepards, veikls kā kaķis. Viņam ir galvu reibinoša bumbas dribla tehnika un labs metiens, kas šķietami spēj uzlauzt jebkuras komandas aizsardzību. Tomēr ārpus laukuma patlaban 30 gadus vecais Austrālijā dzimušais amerikānis ir pretrunīgi vērtēta persona, kas radījusi galvassāpes neskaitāmiem komandas biedriem, treneriem, basketbola faniem, biznesa partneriem un Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) klubu darbiniekiem.

Savas karjeras laikā Ērvings ieguvis sliktu slavu. Viņš ir teju vienīgais NBA spēlētājs, kurš kategoriski atteicās vakcinēties pret Covid-19. Viņš ir dažādu sazvērestības teoriju piekritējs, piemēram, ka Zeme ir plakana. Pērn rudenī viņš tika sodīts, ka sociālajos tīklos afišēja antisemītisku filmu. Nu viņš kļuvis par Latvijas basketbolista Dāvja Bertāna komandas biedru Dalasas "Mavericks" sastāvā.

Ērvinga sāga mudina uzdot jautājumus un nedaudz pafantazēt. Ja viņš būtu ilgāk palicis "Cavaliers", vai Klīvlenda četros finālos pret "Warriors" būtu izcīnījusi vairāk par vienu NBA čempionu titulu? Ērvingam uzņemoties līdera un pieredzējušā spēlētāja lomu Bostonā, vai "Celtics" pērn finālā pārspētu Goldensteitu? Ja viņš būtu vakcinējies pret Covid-19, vai Hārdens joprojām spēlētu Bruklinā?

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp