TVNET tiešsaistes portāls KLIK rakstu sēriju «Latvijas pilsoņi - Kremļa draugi» noslēdz ar rakstu par Tatjanu Andrijecu. Šo pirmdien, 6. februārī, Valsts drošības dienests (VDD) viņu aizturējis. Andrijeca ir prokrieviska aktīviste, kas ir iesaistīta pret Latvijas nacionālās drošības interesēm vērstās aktivitātēs. Tagad par Tatjanas arestu informācija pieejama arī ierakstos visos populārākajos Krievijas propagandas portālos. Pēterburgas universitāte, kur viņa šobrīd studē starptautiskās attiecības, solījusi studenti atbalstīt.

Viņa pazīstama kā politiskās partijas «Latvijas Krievu savienība» aktīviste, kas publiski paudusi atbalstu Krievijas agresijai. 24. februārī savu profila bildi papildinājusi ar Krievijas karogu, kurš gan pavisam drīz nozudis. Profila bildei viņa pievienojusi komentāru, apgalvojot, ka tiem, kas savām profila bildēm pievienojuši Ukrainas karogus, vajadzētu apskatīt ANO statistiku par Donbasā astoņus gadus slepkavotajiem cilvēkiem, tajā skaitā bērniem.

2018. gada 18. novembrī, apsveicot Latviju «dzimšanas dienā» (Latvijas Republikas proklamēšanas dienā), viņa skaidro arī savu attieksmi pret patriotismu. Tatjanas ierakstā norādīts, ka agrāk viņa sevi lepni saukusi par Latvijas patrioti, taču tagad viņa pret šo terminu izturas kritiski. Tagad viņai «vārds «patriotisms» pārāk asociējas ar nacionālismu. [..]» Viņa uzskata, ka nacionālisti ir īsti valsts ienaidnieki, kas iznīcina valsti, slēpjoties aiz patriotisma maskas.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X