Kāpēc ANO "pūš Krievijas stabulē"? (1)

Juris Jurāns
, TVNET | KLIK žurnālists
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Shutterstock

Pirms pāris dienām vairāki ANO eksperti publicēja kopīgu viedokli, ka pāreja uz mācībām tikai valsts valodā Latvijā ir diskriminācija pret etniskajiem krieviem. Vēl vairāk – eksperti norāda, ka “lēmums ir pretrunā starptautiskajām cilvēktiesību normām”. Pēdējā laikā ne tikai ANO, bet arī citas starptautiskas organizācijas, piemēram, “Amnesty international”, arvien biežāk nāk klajā ar šķietami kontroversāliem viedokļiem, kas zināmā mērā sasaucas ar Kremļa propagandu. Tomēr starptautisko organizāciju izmantošana savu interešu leģitimizācijai nav nekas jauns, Krievija ar to nodarbojas jau sen.

Vēl viens eksperts, kas sniedzis savu atzinumu, ir ANO īpašais referents minoritāšu jautājumos Fernāns de Varēns. Viņš gan nav bijis tik skaļš savos izteikumos, tomēr viesojies arī Krievijā, uzstājoties ar lekcijām un semināriem. Arī savā akadēmiskajā karjerā skāris ar Krieviju saistītus jautājumus. De Varēns ar Ksantaki un Faridu Šahedu, ANO īpašo referenti par tiesībām uz izglītību, kopīgi pauduši nostāju, ka Latvijas valdības lēmums par pilnīgu pāreju uz mācībām valsts valodā diskriminē krievu minoritāti valstī. Šis ir vēl viens gadījums, kad starptautiskās organizācijas vērsušās pret Latvijas valsti un tās lēmumiem (vēl viens piemērs ir organizācijas “Amnesty International” kontroversālais ziņojums par bēgļiem uz Latvijas un Baltkrievijas robežas).

Tas gan nebūt nav pārsteidzoši. Lai gan, paužot šādu nostāju, organizācijas iestājas par cilvēktiesībām – kāds ir to pamata mērķis -, no malas raugoties varētu šķist, ka tas tieši sasaucas ar Kremļa propagandu

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu