Vēl pavisam nesen nebija skaidrības, vai visi četri olimpiskie čempioni 3x3 basketbolā turpinās karjeru. Kārlim Paulam Lasmanim un Naurim Miezim karjerās ir pīķī, tāpēc piedāvājumu netrūkst. Tikmēr lielākās vai mazākās pārdomās bija Agnis Čavars un Edgars Krūmiņš. Skaidrību ieviesis finansiāli vilinošs piedāvājums šosezon spēlēt Ķīnas komandu sastāvos. Olimpisko čempionu plānos korekcijas ieviesa viens liktenīgs telefona zvans, kam sekoja turpinājums.

Lasmanis saņēma zvanu no Miško Ražnatoviča, kurš vada vienu no Eiropā galvenajām basketbola aģentūrām "BeoBasket". Serbu aģents pārstāv arī iepriekšējo divu sezonu Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) regulārā čempionāta vērtīgāko spēlētāju jeb MVP balvas ieguvēju Nikolu Jokiču. Telefonsarunā tieši šo kārti Ražnatovičs esot licis galdā, stādot sevi priekšā kā Jokiča pārstāvi.

Vēlāk sarakstes veidā Ražnatovičs uzrunājis arī Miezi, izsakot vilinošo piedāvājumu parakstīt līgumu ar "BeoBasket" un šosezon spēlēt Ķīnas komandā. Likumsakarīgi šāds pavērsiens vairāk vai mazāk raisīja pārdomas Krūmiņam un Čavaram. Krūmiņš gan smej, ka viņam mājās jārūpējas vienīgi par kaķi, tāpēc nav vajadzīgs ilgs laiks pārdomām, savukārt Čavars ir sailgojies pēc ģimenes, kuru sezonas laikā sanāk satikt retāk nekā gribētos. Tomēr arī abi komandas pieredzējušie spēlētāji pavisam nesen saņēma piedāvājumu spēlēt Ķīnā, kas droši vien lielā mērā ir ceļa turpinājums pretī mērķim - 2024. gada Parīzes olimpiskajām spēlēm.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp