Apbedīšanas biroji gatavi maksāt līdz 200 eiro, lai tikko nomiruša cilvēka tuviniekiem piedāvātu savus pakalpojumus. Pārdošanā izlikti zārki, kuros kāds jau apbērēts. Lietuvas apbedītāju biznesa netīrās aizkulises - manipulatīvus un klaji nelikumīgus paņēmienus - medijam "15min.lt" apraksta šim biznesam pietuvināts avots. "Tas notiek joprojām," viņš apliecina.

Viņš apbedīšanas biznesā strādāja pirms dažiem gadiem un atklāti stāsta par pieredzēto. Daudzas epizodes liksies šokējošas, taču "15min.lt" redakcija nolēma interviju publicēt tikai tad, kad tajā teikto apstiprināja vēl dažādi citi avoti. Sarunas biedra identitāte netiek atklāta, lai neapdraudētu viņa pašreizējo darbu un personisko drošību. Lai aizsargātu avotu, tekstā ir izmainīti daži konkrēti viņa teiktie vārdi, izlaistas dažas konkrētas vietas, laiki un citas detaļas, kas varētu palīdzēt identificēt personu.

— Ko sakāt, atbraucot un klātienē runājot ar tuviniekiem?

— "Labdien, jums notikusi nelaime. Varbūt varam kā palīdzēt? Mēs jums piešķirsim atlaidi. Aizvedīsim, ja jums nav transporta" un tamlīdzīgi. Pasaki, ka būs atlaide. Cilvēki uzķeras, jo tajā brīdī jūtas ļoti slikti. Sāc melot, ka citas firmas apkrāpj. Nekādu īpašu viltību nav. Pastāsti visu aptuveni tā, kā tas arī ir. Tikai nedaudz izpušķo, piemēram, ka tu strādā godprātīgi, bet citas firmas ir dārgas. "Ejiet, mēģiniet... bet tur ar nelaiķi nelabi apiesies." Tā runā visi, jo pastāv sīva konkurence.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X