“Bitcoin”, “Ethereum” un citas kriptovalūtas atgūstas no šoka, ko radījis FTX krahs, kā arī amatpersonu aicinājumi noteikt regulējumu nozarei. Radušās bažas, ka regulējumu noteikšana kriptovalūtām varētu būt daļa no plašāka plāna, kas paredz “klusi un nemanāmi” novest līdz kriptovalūtu aizliegumam.

Pasaulē populārākās kriptovalūtas “Bitcoin” cena februāra sākumā sasniedza šogad augstāko punktu, pārsniedzot 24 000 dolāru, taču tagad atkal neliels kritums, cenai nostabilizējoties ap 22 000 dolāru par vienu bitkoinu. Šis cenas kritums negatīvi ietekmējis arī citu kriptovalūtu vērtību.

Pašlaik kriptovalūtu tirgus vērtība ir ap vienu triljonu dolāru, pieaug bažas, ka šie aktīvi vismaz tuvākajā laikā nekļūs diez cik vērtīgāki, jo FTX kraha dēļ pret tiem var tikt izvērsts nosacīts karš.

Tas, ka kriptobiržas iepriekš lepojušās ar savu “neatkarību no varasiestādēm un tradicionālās finanšu sistēmas”, nemaina faktu, ka šīs nozares ir bijušas ļoti svārstīgas un miljoniem cilvēku visā pasaulē zaudējuši ļoti daudz naudas. Tāpēc pasaule ņem vērā FTX rūgtās mācības un visai kriptonozarei jārēķinās – pārmaiņas ir ļoti tuvu.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X