"Ja nebūtu ļoti skaidra, ļoti stingra mūsu uzstādījuma, tad sankcijas būtu vājākas," Baltijas valstu augošo lomu Eiropas atbildē uz Krievijas agresiju vērtē ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs. Intervijā tiešsaistes žurnālam KLIK pieredzējušais valstsvīrs atklāj, kurās jomās Latvija sniegusi būtiskāko pienesumu, kas viņu neapmierina līdz šim rietumvalstu pieņemtajos lēmumos, kā arī pauž viedokli par aktuālajiem ES, ASV un Ķīnas attiecību sarežģījumiem.

Šī ir jūsu pirmā intervija portālam TVNET, kopš amatā stājās jaunā valdība, bet nu jau ir pagājis kāds laiks un janvāra beigās paspēja notikt arī Saeimas ārpolitikas debates. Jums jau šajā amatā ir vairāk nekā 10 gadu pieredze. Kā jūs vērtējat sadarbību ar jauno valdības un Saeimas sastāvu?

Esmu valdības ministrs, tāpēc esmu daļa no valdības. Varu teikt tikai to, ka kopumā, domāju, valdība ir sākusi strādāt ļoti labi. Protams, pirmais un galvenais uzdevums ir valdības budžets, ko šobrīd skata Saeima. Esmu priecīgs, ka vairākas mūsu prioritātes ir atbalstītas un ņemtas vērā. Protams, valdībai ir gana daudz dažādi jautājumi un risinājumi, sākot ar enerģētikas problēmām un beidzot ar atbalsta sniegšanu Ukrainai un Ukrainas bēgļiem. Domāju, ka sākums ir labs.

Vai jaunajā budžetā ir izdevies rast arī papildu finansējumu Ārlietu ministrijai? Vēl nesen tika plaši apspriests, ka pietrūkst konkurētspējīgam atalgojumam ministrijas darbiniekiem.

Jā, tā bija viena no galvenajām prioritātēm. Kas attiecas uz algām šeit Rīgā, centrālajā aparātā, tad mēs, protams, esam daļa no kopējās valsts pārvaldes algu reformas, bet arī tur ir paredzēts pieaugums. Gribētu teikt, ka mēs neuzskatām, ka tas ir pēdējais lēmums. Domāju, ka arī 2024. gada budžetā pie algu jautājuma būs jāatgriežas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X