19. reiss sastāvēja no pieciem “Grumman TBM Avenger” militārajiem bumbvedējiem – lidmašīnām, kas bija īpaši paredzētas japāņu karakuģu nogremdēšanai Atlantijas okeānā. 1945. gada 5. decembrī rutīnas lidojumā visas piecas lidmašīnas izgaisa bez pēdām, aizsākot leģendu par noslēpumaino Bermudu trijstūri.

“Neredzu zemi. Izskatās, ka mēs esam novirzījušies no kursa,” sakaru tornim ziņoja Teilors, kurš nu izklausījās pagalam apjucis.

“Kādas ir jūsu pozīcijas?” jautāja dispečers.

Pēc tam uz vairākām minūtēm iestājās klusums. Dispečeri skatījās debesīs uz vietu, kur vajadzēja būt lidmašīnām, tomēr to tur nebija.

“Mēs nevaram saprast, kur mēs esam. Neredzu zemi,” atkal paziņoja Teilors.

Pēc tam sakari pārtrūka uz desmit minūtēm, tomēr tad atkal atjaunojās, tomēr šoreiz vairs nerunāja Teilors, bet kāds cits no pilotiem.

“Mēs nevaram atrast rietumus. Viss ir nepareizi. Mēs nevaram saprast nevienu virzienu. Viss izskatās dīvaini, pat okeāns,” teica pilots.

Atkal iestājās klusuma brīdis. Pēc tam dispečeri no pilota uzzināja, ka Teilors nezināmu iemeslu dēļ bija nodevis patruļas vadību citam pilotam. Pēc 20 minūtēm ieskanējās jaunā patruļas līdera balss, tomēr tā bija trīcoša, teju histēriska.

“Mēs nesaprotam, kur esam... viss ir... neko nevar saprast. Mēs domājam, ka mēs varētu būt kādus 360 kilometrus uz ziemeļaustrumiem no bāzes...”

Pēc tam pilota runa kādu brīdi nebija skaidra, līdz viņš teica: “Izskatās, ka mēs ielidojam baltā ūdenī... Mēs esam pilnībā apmaldījušies.”

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X