Elizabete Vizgunova no Ukrainas ⟩ "Pirms atomsprādziena visi varēs piepildīt savas seksuālās fantāzijas." Ukraiņiem ir jaudīgs ierocis pret kara šausmām

Elizabete Elīna Vizgunova-Vikmane
, TVNET Ziņas žurnāliste
CopyLinkedIn Draugiem X

Agrākā liecība par Ukrainas prezidentu Vlodimiru Zelenski, kuru esmu redzējusi, ir 2015. gadā iznākušā «Tautas kalpa» sērija. Viņa attēlotajam prezidentam Vasilijam Holoborodko kļūdas pēc piezvana Angela Merkele un paziņo, ka Ukraina ir uzņemta Eiropas Savienībā. Pēc mirkļa viņa atvainojas un atzīst, ka patiesībā ES uzņemta Melnkalne. Tobrīd ne prātā nenāca, ka par Ukrainas prezidentu varētu kļūt aktieris. «Kad sākās pilna apmēra karš, mēs ar draugiem jokojām, ka viņš joprojām domā, ka viss notiekošais ir tikai filma. Ka viņam jāturpina spēlēt savu lomu, bet sekos laimīgas beigas,» man Kijivā saka ukrainis Matvijs. Es gan nevaru iedomāties, kā kara sākumā vispār bija iespējams pajokot. 

Runas par iespējamu atomieroča izmantošanu Ukrainā pagājušā gada septembrī padarījušas populāru Kijivas vēsturisko Ščekavicas kalnu. Telegram atrodamas vairākas grupas, kurā tūkstošiem čata dalībnieku plāno tur organizēt milzīgu orģiju, kur visi varēs piepildīt savas seksuālās fantāzijas. «Man liekas, ka šī diskusija iemieso ukraiņu garu. Ja mēs mirsim, tad ar blīkšķi (no angļu val. - We will go out with a bang!),» skaidro Matvijs.

Šo sarunu dalībnieki sīki un smalki plānojuši, kā organizēt pasākumu. Apspriesti visdažādākie jautājumi: «Vai būs mēģinājums? Un vai tie, kas pārdzīvos sprādzienu, vēlāk apprecēsies? Vai būs dzīvā rinda uz pasākumu, vai ielaidīs alfabētiskā secībā? Vai pasākumu varam organizēt arī tad, ja Krievija kodolieroci neizmantos?» Sarunā iesaistījies arī Ukrainas populārais seksa piederumu tirgotājs «Lovespace», savā interneta veikalā piedāvājot īpašu 10% atlaidi lubrikantam un prezervatīviem līdz atomsprādzienam, izmantojot kodu «Ščekavica». Šīs vieglprātīgās sarunas gan nav saņēmušas viennozīmīgu novērtējumu, taču sociālo mediju lietotāji uzstāj, ka humors palīdz viņiem samierināties ar skarbo realitāti.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu