Pavisam nesen Nacionālās apvienības valdes loceklis un Ogres novada pašvaldības domes priekšsēdētājs Egils Helmanis izcēlās ar lielisku ideju noorganizēt Putina oligarha Pjotra Avena īpašumu izstādi. Jo kas gan tur slikts, vai ne?

Pilnīgi viss, ko Helmanis darīja, bija skaisti, sākot ar melošanu, ka Avenu nav saticis, un beidzot ar taisnošanos, ka noguruma dēļ pārpratis žurnālistu jautājumus, kad viņam prasīja, vai ir ticies ar Avenu. Nākamreiz varbūt nedaudz rūpīgāk jāizvērtē, kas redzams bildēs, ko publicē sociālajos tīklos pēc tam, kad esi bijis ciemos pie Putina atbalstītāja, pret kuru Eiropas Savienība vērsusi sankcijas.

Īpaši komisks šajā stāstā bija Egila mēģinājums daļu vainas nogrūst uz Ogres Vēstures un mākslas muzeju, tomēr pats smieklīgākais seko tikai tagad, kad sūrais vecis sācis rīkoties kā apvainojies puišelis no sākumskolas.

Proti – Avena trauku tēma sāka jau nedaudz norimt un to nomainīja citas aktualitātes, tāpēc šis būtu pats labākais brīdis sēdēt klusiņām un nepievērst sev nekādu lieku papildu uzmanību. Tomēr Helmanis acīmredzot nebūtu viņš pats, ja spētu kā pieaudzis cilvēks vienkārši pieņemt sakāvi, atzīt, ka ir kļūdījies, un nemēģināt par šo savu kļūdu sodīt kādu citu.

Tad nu, lūk, – Ogres novada pašvaldība pēkšņi paziņojusi Ogres Vēstures un mākslas muzejam, ka vairs nesaskaņos pasākumu “Nepieradinātā Omāna” ciklā “Ogrēnieši ceļo”. Turpmāk tas notikšot bibliotēkā.

Pie viena uz nenoteiktu laiku tika apstādināta arī izstāžu programma muzejā, kas principā nozīmē, ka tā darbība ir apturēta. Tāds skaists vēstījums: “Ja jau jūs neizstādīsiet mana čoma Avena porcelānu, tad neizstādīsiet neko!”

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X