Vai tev ir pazīstama situācija, kad kādā ballītē pasūtīta čupa picu un, kad viss notiesāts, uz galda mētājas vien kastes ar mīklas drupačām un baltiem, nelieliem plastmasas trijkājiem? Stāsts šoreiz tieši par šiem baltajiem plastmasas niekiem - kas tie, kāpēc, cik seni un vai vēl tiek izmantoti?

Iztēlojies situāciju, kad esi nolēmi mājās sarīkot kārtīgu picu noēšanās maratonu ar draugiem, picas pasūtītas, kurjers klāt un, ak, šo milzīgo vilšanos, kad viss labums - izkusušais siers un brangais pildījums - nevis uz picas mīklas, bet gan uz picas kastes vāka. Škrobe milzīga, bet! Teiksim paldies Karmelai Vitalei, kura izgudroja un patentēja balto plastmasas rīku, kas izglābis miljoniem picu no pielipšanas pie kastes vāka.

Kāda ir īsti "picas galdiņa", "picas glābēja" jeb picas vāka turētāja vēsture?

Mazais štruntiņš, kas patiesi atgādina mazu galdiņu, no kā arī angļu valodā ieguvis vienu no saviem nosaukumiem "pizza table" jeb "picas galdiņš", ir it kā tik pašsaprotams, ka liekus jautājumus neviens neudzdod. Bet mēs tomēr gribam zināt precīzi - kāds ir šā miniatūrā trijkāja patiesais uzdevums?

KomentāriCopyDraugiem Whatsapp Pinterest