Ir jau pirmie pārtikas deflācijas vēstneši! Lai gan februārī pārtikas produktu cenas veikalos attiecībā pret janvāri saglabājušās salīdzinoši līdzīgas, kaut arī ar atsevišķiem izņēmumiem, Luminor bankas ekonomists Pēteris Strautiņš ir pārliecināts, ka drīz cenas produktiem, kas visvairāk ietekmē pārtikas dārdzību, vai nu stabilizēsies, vai samazināsies. Priecāties gan vēl ir pāragri, un līdz tik ļoti gaidītajam cenu kritumam var nākties vēl nedaudz paciesties. Tiešsaistes žurnāls KLIK turpina eksperimentu un salīdzina pārtikas produktu cenas trīs lielāko mazumtirdzniecības tīkla veikalos Latvijā.

“Šī gada vidējā inflācija vēl būs augsta, ap 7%, taču cenu līmenis gada beigās, iespējams, būs zemāks nekā gada sākumā,” tiešsaistes žurnālam KLIK atklāj Luminor bankas ekonomists Pēteris Strautiņš. Eksperts ir pārliecināts, ka lielākā inflācija vairs gaidāma tieši pakalpojumiem, kuru izmaksu galvenā daļa ir darbinieku algas. Par kopējo patēriņu groza apmēriem viņš ir cerīgs, ka līdz gada beigām izmaksu kritums varētu būt divciparu skaitļa apmērā.

“Es gaidu, ka arī pārtikas cenas gada beigās būs zemākas nekā gada sākumā, bet te izmaiņas būs pakāpeniskas,” saka Strautiņš. Kopskatā viņš ir cerīgs

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X