Gada sākumā pasauli pāršalca ziņa, ka 65 gadus vecais britu aktieris Džulians Sands pazuda bez vēsts, dodoties pārgājienā Sangebriela kalnu apgabalā Boldīboulā, uz ziemeļiem no Losandželosas. Aktieris joprojām nav atrasts un nav atklāti nekādi pierādījumi par viņa pašreizējo atrašanās vietu. Tiesa, šī nebūt nav vienīgā mistērija Holivudā – pagātnē bijuši vairāki gadījumi, kad Holivudas spīdekļi pazuduši pavisam mīklainos apstākļos. Esam apkopojuši dažus no tiem.

Džulians Sands (pazuda 2023. gadā)

Džuliana Sanda vārds komentārus neprasa - viņš ir piedalījies desmitiem filmu un TV šovu, taču galvenā loma 1985. gada britu romantiskajā drāmā “Istaba ar skatu” (A Room With A View, 1985) viņam atnesa globālu slavu. Filma veidota pēc angļu rakstnieka Edvarda Morgana Fostera romāna un saņēma ASV Kinoakadēmijas balvu "Oskars" par labāko scenāriju, kostīmu dizainu un māksliniecisko noformējumu. Savukārt Britu Kinoakadēmijas balva "BAFTA" ekranizējumam atnesa balvas kā labākajai filmai (režisors Džeimss Aivorijs), labākajai aktrisei (lēdijai Megijai Smitai) labākajai aktrisei otrā plāna lomā (lēdijai Džūdijai Denčai) un labākajam mākslinieka darbam.

Sanda mājas ir Losandželosā, Ziemeļholivudā, kur viņš dzīvo kopā ar sievu, rakstnieci Jevgeņiju Citkovicu. Viņiem ir divi bērni. Iepriekš aktieris bija precējies ar Sāru Sandsu, bijušo BBC Radio 4 programmas "Today" redaktori, abu laulībā piedzima dēls.

Kas notika liktenīgajā dienā? Ziņots, ka tonedēļ Beldīboulas apkaimē, Kalifornijas dienvidos bijuši īpaši slikti laikapstākļi. Zinot, ka Sands ir aktīva dzīvesveida piekritējs, tiek lēsts, ka viņš, iespējams, ir devies kalnu pārgājienā. Lavīnu risku dēļ no Sanantiono kalna (kurš atrodas Sanbernardīno kalnu masīvā) tika atsauktas glābēju komandas, taču vīrieša meklēšana turpinājās ar dronu un helikopteru. Sanbernardīno rajona policijas šerifa departaments ziņu aģentūrai AP norādīja, ka Sands paziņots par bezvēsts pazudušu piektdien, 13. janvārī, plkst. 19.30.

Džulians Sands
Džulians Sands Foto: Reuters/ScanPix

Aktiera brālis Niks, kurš dzīvo Gargreivā, Ziemeļjorkšīras štatā, saziņā ar raidsabiedrību BBC atzinis, ka domās jau ir atvadījies no brāļa. Gargreivas apkaimē dzīvo četri no pieciem Sandu ģimenes brāļiem.

Kalifornijas amatpersonas nav spējušas atrast aktieri Sangebriela kalnu apgabalā, norādot, ka spēcīgās vētras, kuras apsēda reģionu jau kopš aizvadītā gada decembra vidus, apgrūtina meklēšanu. Sanbernardino apgabala šerifa departaments paziņoja, ka ir veikti daudzi zemes un gaisa meklēšanas pasākumi un "meklēšana turpināsies, ja to ļaus laikapstākļi un situācija kalnienes takās un ceļos."

"Es esmu samierinājies ar faktu, ka viņš ir...

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp