Pēdējā laikā internetā var arvien biežāk novērot dažādus kontus, kuru profila bildēs salikti uzraksti “atkrievisko Latviju”, kā arī visās malās izkarinātas Latvijas un Ukrainas karogu ikoniņas. Lielāko daļu no šiem kontiem vieno tas, ka tie ir anonīmi, bet savā domāšanā un izteiktajos komentāros daudz vairāk mīl nevis Eiropu, bet gan Putinu.

Tie ir cilvēki, kuriem patīk pārlieku bieži izmantot izsaukuma zīmes, bet latviešu valodā uzrakstītu teikumu bez nevienas pašas kļūdas jūs no viņiem sagaidīsiet retāk nekā Līgo svētkus bez lietus.

Šo ar dzīvi neapmierināto cilvēku virsmērķis ir piesārņot jebkuru diskusiju ar viedokļiem, kurus neviens nav lūdzis. Viņu viedokļi, savukārt, parasti noformulēti tik nesakarīgi un truli, ka rada iespaidu – to autori skolā nav spējuši pabeigt vairāk par piecām klasēm*. Iespējams, tās ir tās konservatīvās vērtības, jo vecajos, labajos laikos piecas klases bija laba izglītība.

Tā kā aiz paywall nebūs vien pāris pirmās šī raksta rindkopas, centos šos alternatīvi apdāvinātos aizvainot pietiekami koncentrēti un intensīvi jau sākumā, bet tagad varu lēnā garā sākt ar īsto raksta sākumu.

Lūk, šī gada “Lielā Kristapa” ceremonija nāca ar kādu negaidītu pavērsienu – par gada aktrisi atzītā Marija Luīze Meļķe no savas balvas atteicās.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X