“MV Joyita” bija tirdzniecības kuģis, kas 1955. gadā pazuda un vēlāk tika atrasts dreifējam Klusajā okeānā. Visi 25 kuģa pasažieri bija mistiski pazuduši, bet kuģa stāvoklis visai bēdīgs – tas bija sasvēries uz sāniem, daļēji applūdis, ar izsistiem logiem, sabojātu radio un sarūsējušām caurulēm. Līdz pat šai dienai nav skaidrs, kas notika ar kuģi un kur palika tā apkalpe.

10. novembrī pazudušais kuģis beidzot tika pamanīts dreifējam vairāk nekā 970 kilometrus uz rietumiem no paredzētā kursa. Kuģa “Tuvalu” kapteinis Džeralds Duglass, kurš pirmais pamanīja pazudušo kuģi, ziņoja, ka tas ir sasvēries 45 grādu leņķī, ļoti sliktā stāvoklī, līdz pusei iegrimis ūdenī, ar izsistiem iluminatoriem un pamatīgi sabojātu tiltiņu. Kas pats dīvainākais – visi kuģa pasažieri bija izgaisuši. Nebija pat neviena līķa.

Glābšanas laivas un kuģa krava bija pazudusi. Nekur neredzēja arī kuģa žurnālu, navigācijas aprīkojumu un ieročus. Uz kuģa bija atstāta ārsta soma ar dažiem instrumentiem un murskuli asiņainu saišu. Kuģa radio bija noregulēts uz frekvenci, ko starptautiski izmanto, lai sūtītu un saņemtu glābšanas signālus, tomēr tas bija sabojāts. Visi pulksteņi bija sastinguši uz 10:25.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X