Kas notika ar "Blue Jackets" un kāda izskatās nākotnes perspektīva?

Miks Kuncevičs
, Sporta žurnālists
CopyDraugiem X Whatsapp
Džonijs Gudro un Elvis Merzļikins
Džonijs Gudro un Elvis Merzļikins Foto: AP/Scanpix

Pirms 2022./2023. gada sezonas ripas fani ar cerībām raudzījās Nacionālās hokeja līgas (NHL) komandas Kolumbusas "Blue Jackets" virzienā, jo starpsezonā klubs nomakšķerēja vienu no vislielākajām zivīm brīvo aģentu tirgū – Džoniju Gudro, tika noslēgts jauns līgums ar somu hokejistu Patriku Laini un daudzi lika lielas cerības uz vārtu vīru Elvi Merzļikinu. Diemžēl šī sezona izvērtās par smagām paģirām…

Gudro neattaisnoja uz sevi liktās cerības - spēle aizsardzībā zem katras kritikas un gandrīz katru vakaru Elvim no sava vārtu cietokšņa nācās zvejot ārā piecas ripas. Cenšoties izprast, kas šajā sezonā nogāja greizi "zilajām žaketēm", TVNET sazinājās ar žurnālistu Āronu Porclainu, kurš ikdienā cītīgi seko līdzi un atspoguļo katru Kolumbusas "Blue Jackets" spēli un organizācijas lēmumu.

Paskatoties uz Kolumbusas spēlētāju statistiku, tikai seši hokejisti izcēlušies ar vairāk nekā 20 punktiem un šī raksta tapšanas brīdī neviens spēlētājs vēl nav guvis vairāk par 20 vārtiem (tuvākais ir Būns Dženers ar 19 precīziem raidījumiem pretinieku vārtos). Komanda vidēji mačā gūst 2,59 vārtus, kas ir trešais sliktākais rādītājs visā līgā.

Aizsardzība un savā mērā arī vārtsargu spēle šosezon bijusi ļoti vāja – vidēji spēlē ielaisti 3,67 vārti, kas šajā rādītājā ierindo komandu kā trešo sliktāko visā līgā. "Blue Jackets" vienības vārtos šosezon ir raidītas vairāk kā 220 ripas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu