Pērn Eiropas Savienība (ES) nolēma atteikties no Krievijas energoresursiem pēc tās pilna apjoma iebrukuma Ukrainā. Vairs neiepērkam Krievijas gāzi, ir liegta kokskaidu granulu un brikešu ievešana. Bet ir citi Krievijā ražoti kurināmie, kas nav pakļauti ES sankcijām, ar kuru importu Latvijā mēs turpinām maksāt miljonus agresorvalstij.

Sankciju dēļ Eiropas Savienībā un tostarp Latvijā ir aizliegts ievest kokus un koka izstrādājumus no Krievijas un Baltkrievijas. Sākotnēji varētu šķist, ka no agresorvalstīm nevar ievest tikai baļķus vai dēļus, kas tiek izmantoti tālāk kokapstrādē kā izejmateriāls, bet tas nozīmē arī liegumu ievest pārstrādes produktus, kas līdz šim plaši izmantoti apkurē, piemēram, kokskaidu granulas un briketes.

Kad pērn Eiropas Savienībā sākās satraukums, vai un kā izturēt apkures sezonu bez Krievijas gāzes, līdz ar pieprasījuma kāpumu arī kokskaidu granulām un briketēm ievērojami pieauga cenas. Un kas notiek, ja kādam produktam pieaug cenas? Tiek meklētas lētākas alternatīvas vai arī tiek meklētas sankciju apiešanas iespējas. Vispirms par alternatīvām.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X