"Ja es nebūtu aizbraucis strādāt uz Austriju, principā šobrīd nevarētu atļauties dzīvot Latvijā," tiešsaistes žurnālam KLIK stāsta rīdzinieks Reinis. Pērnā gada rudenī Reinis pieņēma darba devēja piedāvājumu doties ilgā komandējumā uz Austriju. Tas nozīmēja uz vairākiem mēnešiem atstāt mājās sievu ar diviem bērniem, taču jau tobrīd Reinis apzinājās - citas iespējas, lai pārdzīvotu krīzi, nav.

Reinis ar sievu Ievu pagājušā gada septembrī atzīmēja savu pirmo kāzu gadadienu. Svinības nebija lielas. Intīmā gaisotnē pāris gremdējās atmiņās par kopā piedzīvoto līdz šim un kala nākotnes plānus. Šo svinību aizsegā gan uzglūnēja realitāte: Reinim nedaudz mazāk kā mēnesi pēc svinībām bija paredzēts doties ilgā komandējumā uz Austriju. Darbs saistīts ar elektroinstalācijām un prasa lielu piepūli un precizitāti, tāpēc paredzēt, kad Reinis atgriezīsies mājās, nevarēja. Dodoties prom, viņš gan bija cerību pilns, ka nevajadzēs palikt ilgāk par Ziemassvētkiem. Rit jau marta otrā nedēļa, un Reinis atzīst, ka joprojām nezina, kad darbi tiks pabeigti.

Viņš ir ģimenes cilvēks, tāpēc šāds lēmums nenāca viegli. Atskatoties Reinis spriež, ka spertais solis bijis grūts, bet pareizs. "Ja es nebūtu aizbraucis strādāt uz Austriju, principā šobrīd nevarētu atļauties dzīvot Latvijā," nosmej puisis.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X