Latvijas sportisti ir krāšņi ne tikai laukumā, rampu gaismās, bet arī ikdienas komunikācijā, arī sniedzot pēcspēļu komentārus. Protams, absolūtais vairākums šādu komentāru ir standarta frāzes, kas neko daudz neizsaka, bet dažreiz gadās būt klāt brīžos, kad pār lūpām nāk lingvistiski krāšņi izteikumi. Turpinājumā apkopoti daži no spilgtākajiem.

"Es pateikšu piecus vārdus. Es esmu dzīvojis 33 gadus šai saulē, un es dzīvoju visus šos 33 gadus šai dienai, šai spēlei. Es būtu gatavs atdot pusdzīvi vienam šādam hokeja mačam. Man liekas, ka tur vairs nav, ko piebilst!"

/Artūrs Irbe/

Latvijas hokeja leģenda Artūrs Irbe vienmēr izcēlies ar bagātu valodu. Viņa pēcspēles komentāri pat angļu valodā bija atšķirīgi. Jā, ar īpaši aizokeāna sportam raksturīgajām standartfrāzēm, tomēr Ārčijs mācēja arī šo pliekano zupu atsvaidzināt ar kādu labu garšvielu. Tomēr komentārs Latvijas Televīzijai (LTV) pasaules čempionāta laikā Sanktpēterburgā pēc uzvaras pār Krieviju varētu būt viens no visu laiku leģendārākajiem pašmāju sportistu citātiem. Starp citu, pēc uzvaras un šī komentāra sniegšanas vārtsargs bija tik saviļņots, ka pārģērbties iegāja konkurentu garderobē.

"Laikam brokastīs jāēd vairāk olu. Nav mums pautu, nevaram trāpīt savus metienus."

"Džeki pirms spēles bija uzčurājuši uz rokām."

/Nauris Miezis/

Olimpiskie čempioni 3x3 basketbolā Nauris Miezis, Kārlis Pauls Lasmanis, Edgars Krūmiņš un Agnis Čavars pamatoti tiek dēvēti par tautas varoņiem. Jo viņi ir patiesi. Paši sevi sauc par zemniekiem, bet tieši šī nesamākslotība komandai piesaistīja daudz atbalstītāju Tokijas olimpisko spēļu laikā. Pēcspēles komentāros puiši bija patiesi, dabiski, krāšņi un tieši, nevairoties sevi kritizēt par neizdarīto laukumā. Lai gan no visu četru pēcspēles komentāriem Tokijā varētu izveidot īpašu grāmatu ar frāžu apkopojumu, viskrāšņāk tomēr izpaudās Miezis. Viņš gan pēc tam intervijās atzina, ka daudzas no lietotajām frāzēm nav viņa izdomātas, bet aizgūtas no...

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp