11. martā startēs Latvijas futbola virslīgas 2023. gada sezona. Pēdējos gados čempionāts kļuvis interesantāks, pateicoties dažādām organizatoru izveidotajām līdzjutēju aktivitātēm. Sportiskais līmenis pieaudzis un palielinājusies konkurence gan cīņā par medaļām un tiesībām spēlēt Eirokausos, gan cīņā par vietas saglabāšanu elitē. Tomēr neizbēgami Latvijas futbolā regulāri ir dažādas intrigas ārpus laukuma. Vien pāris dienas pirms sezonas sākuma virslīgas preses konferencē BFC "Daugavpils" kluba pārstāvis pavēstīja, ka komanda apsver iespēju mājas spēles aizvadīt Rēzeknē vai pat Rīgā. TVNET centās noskaidrot iemeslus, kāpēc kārtējo gadu Latvijas otrajā lielākajā pilsētā futbola klubam jācīnās par izdzīvošanu, kamdēļ futbola infrastruktūra ir neapmierinošā līmenī un kādēļ Daugavpils pašvaldība nerisina problēmas?

Futbola virslīgas spēles šosezon risināsies Rīga, Valmierā, Liepājā, Jelgavā, Tukumā, Salaspilī un tomēr arī Daugavpilī, taču Latvijas otrajā lielākajā pilsētā pēdējā dienā pirms čempionāta sākuma vēl bija lielas neskaidrības.

"Latgalē nav neviena stadiona, kas atbilst virslīgas kategorijai," sarunā ar TVNET reģionālo problēmu ieskicē biedrības "Futbola centrs Daugavpils" ģenerāldirektors Nauris Mackevičs.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp