9.martā Krievija veica apjomīgu gaisa uzbrukumu Ukrainai, izšaujot arī sešas tā sauktās Kinžal raķetes. Augstas precizitātes virskaņas raķetes Kinžal Krievijai šobrīd ir ļoti ierobežotā daudzumā, tāpēc tik liels vienlaicīgi izšauto raķešu skaits liek uzdot jautājumu, kāds ir šīs stratēģijas mērķis? 

Kinžal raķetes ir viens no Krievijas prezidenta Vladimira Putina acuraugiem, jo tā ir daļa no sešiem "nākamās paaudzes" ieročiem, kurus Putins prezentēja publiski 2018.gadā. Par to izstrādi zināms gauži maz, jo Krievija gan pirms, gan arī pēc ieroču prezentēšanas to turējusi lielā noslēpumā. Līdz ar to Rietumu pētnieku un analītiķu vidū domas par raķešu efektivitāti vai pārsvaru pār Rietumu militārajām tehnoloģijām dalās. 

KLIK jau iepriekš rakstījis par šīm raķetēm. Putins 2021. gada decembrī lielījās, ka Krievija ir vadošā valsts hiperskaņas raķešu ražošanā, kuras esot grūti izsekot, jo lidojuma vidū tās spēj strauji mainīt virzienu. Krievija arī publicēja video, kurā, kā viņi paši apgalvo, redzams, kā ar hiperskaņas raķeti tiek iznīcināta ieroču noliktava Ukrainas dienvidrietumos – 100 kilometru attālumā no Rumānijas robežas.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X