Justīne Zonne ikdienā ir fotogrāfe, kurai patīk asas izjūtas, kādas var iegūt ekstrēmajos sporta veidos. Latvijas sportiste šogad pasaules čempionātā izcīnīja otro vietu ledus krosā, turklāt sezonas kopvērtējumā jeb reitingā ierindojās pirmajā pozīcijā. "Citi sporta veidi mani neaizrauj tik ļoti kā ledus kross," sarunā ar TVNET atzina aizvadītās ledus krosa sezonas pasaules ranga līdere.

"Ice Cross" jeb ledus kross aizsākās 2001. gadā. Pateicoties sadarbībai ar enerģijas dzēriena kompāniju "Red Bull", sporta veids pamazām ieguva samērā lielu popularitāti, pulcēja lielu skaitu dalībnieku un skatītāju.

Sociālajā tīklā "Facebook" ledus krosa federācijas (ATSX) lapai ir vairāk nekā 470 tūkstoši sekotāju. Tur norādīts, ka ledus kross ir ātrākais sporta veids uz slidām. Sacensību dalībnieki trasē mēdzot sasniegt pat 80 km/h lielu ātrumu.

"Ledus krosu ieraudzīju "YouTube". Nodomāju, cik tas ir stilīgi, un sagribēju arī izmēģināt. Tas šķita kaut kas nereāls," atceras patlaban 22 gadus vecā Zonne, kura ledus krosā aizvadījusi trīs sezonas.

"Vienreiz brālēns uzaicināja nobraukt pa bobsleja trasi, kaut es nemaz nemācēju sevišķi labi slidot. Tomēr saņēmos un nobraucu. Tur iepazinu meiteni, kura nodarbojās ar ledus krosu. Jau nākamajā gadā nolēmu piedalīties sacensībās."

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp