Šā gada 14. februārī Rīgas Apgabaltiesa pilnībā apmierināja bijušā "ABLV bankas" līdzīpašnieka Oļega Fiļa prasību pret viņa bijušo sievu, vīnzini Santu Bernālu, lemjot no Bernālas piedzīt 1,9 miljonus eiro, divas "Porsche" automašīnas un laulības laikā dāvinātas ekskluzīvas dārglietas. Kā no bijušajiem mīlniekiem viņi kļuva par lielākajiem ienaidniekiem? Piedāvājam atskatīties uz abu attiecībām laika gaitā.

Runas par to, ka tā laika Latvijas bagātākais vīrietis Oļegs Fiļs sācis attiecības ar toreizējo izdevuma “Cosmopolitan” galveno redaktori Santu Kristiānu Zāmueli (šobrīd Bernālu), izskanēja 2015. gada pavasarī – tolaik dzeltenā prese vēstīja, ka šarmantais kungs itin bieži kādā no Rīgas restorāniem pusdieno kopā ar pievilcīgu blondīni. Uz satikšanos viņa ieradās pāris minūtes vēlāk, un abi iekārtojās pie kāda nomaļāka galdiņa. Katru reizi tika pasūtīts izsmalcināts šampanietis, un kādā no satikšanās reizēm vīrietis uzdāvinājis izredzētajai krāšņu ziedu pušķi.

2016. gada martā abi kopā apmeklēja Lielās mūzikas balvas pasniegšanas ceremoniju, un Santa bija tērpusies zīmola “Oscar se la Renta” vakarkleitā, kuras vērtība tika lēsta 7700 eiro.

Oļegs Fiļs un Santa Bernāla (ex. Zāmuele) 2016. gadā
Oļegs Fiļs un Santa Bernāla (ex. Zāmuele) 2016. gadā Foto: Nauris Garkaklis/TVNET

Tā gada novembrī kļuva zināms, ka abi savas attiecības noformējuši oficiāli – Oļegs un Santa apprecējās 2016. gada oktobrī, taču to neafišēja. Kāzu fakts kļuva zināms tāpēc, ka pāris noslēdza laulāto mantisko attiecību līgumu par visas mantas šķirtību.

Dokumentā tika minēts, ka abi laulātie patur viņiem iepriekš piederējušo mantu, kā arī laulības laikā var pastāvīgi iegūt mantu, kā arī to lietot un rīkoties neatkarīgi no otra.

Jaunlaulātie radīja saskanīga pāra tēlu - Fiļam mugurā bija sievas izvēlētie krekli, bet pati Santa tērpās aktuālo ārzemju zīmolu kolekciju apģērbos. Runājot par mājas dzīvi, pāris izdevumam "Kas Jauns" klāstīja, ka ir vienlīdzīgi - mājas pienākumus var veikt gan viens, gan otrs. Taču jau 2018. gadā, kad “ABLV Bank” akcionāri nolēma sākt bankas pašlikvidāciju, līdzīpašnieks un padomes priekšsēdētājs Oļegs Fiļs izbeidza laulības līgumu ar sievu par mantas šķirtību...

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp