«Latvijā sievietes vispirms iekaroja Saeimas priekšsēdētājas, tad prezidentes, un tikai tad - ārlietu un aizsardzības ministru posteņus. Tad nāca sieviete Ministru prezidente, un tagad Latvijai ir pilns komplekts.» Tā intervijā ar Ārlietu ministrijas parlamentāro sekretāri Gundu Reiri par Latvijas varas kuluāriem izteikusies Latvijas bijusī prezidente (no 1999. līdz 2007. gadam) Vaira Vīķe-Freiberga. Viņas darba mantojums, vedot Latviju ceļā uz pievienošanos Eiropas Savienībai un NATO, lielā mērā iemieso arī Latvijas identitāti - eiropeisku un vienlaikus latvisku. Vai laiks par Latvijas prezidenti atkal ievēlēt sievieti?

Jau pēc dažiem mēnešiem Latvijā norisināsies kārtējās prezidenta vēlēšanas. Tomēr skaidrības par to, kas kalpos par Latvijas seju starptautiski, šobrīd nav. Kā ierasts, prezidenta amata kandidāti publiskajā telpā parādās pēdējā brīdī. Lai risinātu šo problēmu, jauna aptauja aicina ikvienu balsot par piemērotākajām kandidātēm prezidenta amatam. 

Pēc publiska, sabiedriska balsojuma aptaujas rezultāti tiks nodoti Saeimas priekšsēdētājam un Saeimas deputātiem, lai tos ņemtu vērā, ievēlot Valsts prezidentu vai prezidenti.

Komentāri (8)CopyLinkedIn Draugiem X