Otrdien sociālā tīkla "Facebook" mātesuzņēmuma "Meta" vadītājs paziņoja, ka tiks likvidēti vēl 10 000 darbavietu. Lai gan paredzēts, ka darbinieki tiks atlaisti pakāpeniski, vairāku mēnešu laikā, realitātē “Meta” atlaišanas otrais vilnis daudzus pārsteidzis nesagatavotus.

“Business Insider” vēsta, ka kāda “Meta” darbiniece trešdienas rītā saņēmusi e-pastu no kompānijas, kurā teikts par viņas atbrīvošanu no darba. Tas sievietei bijis liels trieciens.

Masveida atlaišanas kompānijā “Meta” ļoti negatīvi ietekmē strādājošo noskaņojumu, jo ir liela neziņa – vai būs vēl viens atlaišanas vilnis, vai jārēķinās ar darba zaudējumu.

“Šorīt 5.55 no rīta saņēmu e-pastu, kurā teikts, ka esmu iekļauta atlaižamo cilvēku sarakstā. Ir deviņi no rīta, un es joprojām nezinu, vai pilnībā esmu sapratusi, kas notiek,” norādīja nu jau bijusī uzņēmuma darbiniece Dženija Sakstone.

Viņa bija tehniskā speciāliste, kura kompānijai pievienojās 2021. gada augustā. Sakstone pauda, ka viņai e-pasta vēstule bijis liels šoks, kas licis pārdzīvot dažādas emocijas.

““Meta” bija mana sapņu kompānija, un tas bija mans sapņu darbs. Jūlijā mani paaugstināja amatā, un es biju ļoti laimīga. Strādāju pie lieliskiem projektiem, un atlaišana mani ļoti sāpina. Ir ļoti grūti pieņemt notikušo,” piebilda Sakstone.

Šī ir jau otrā darbinieku masveida atlaišana “Meta” - jau novembrī no darba tika atbrīvoti 11 000 strādājošo, un šonedēļ tika paziņots par vēl 10 000 cilvēku atlaišanu no darba. Tas ievērojami ietekmējis arī strādājošo garastāvokli.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X