Bankrotējusī kriptobirža FTX pārskaitījusi ievērojamus līdzekļus tās dibinātājam Semam Benkmanam-Frīdam caur biržu saistītām struktūrvienībām. Lielākā daļa pārvedumu veikti, izmantojot fondu “Alameda Research”.

Jaunais FTX izpilddirektors Džons Rejs norādījis, ka pašlaik kompānijas vadība cenšas atrast aktīvus, kurus varētu izmantot saistību dzēšanai ar FTX klientiem, kuru konti kopš biržas sabrukuma novembrī joprojām ir iesaldēti.

Pašlaik aktīvi tiek izmeklētas naudas FTX klientu naudas plūsmas, kā arī tiek rasti veidi, kā atgūt zaudētos līdzekļus. Izmeklēšanā secināts, ka būtisku daļu līdzekļu faktiski piesavinājušies paši uzņēmuma dibinātāji un vadītāji.

Kopumā kompānijas dibinātājiem un svarīgākajiem darbiniekiem veikti pārskaitījumi un kredīti 3,2 miljardu dolāru vērtībā, teikts FTX paziņojumā. Lielākoties šie maksājumi veikti caur fondu “Alameda Research”. FTX pašreizējie vadītāji uzsvēruši, ka pārskaitījumos nav iekļauti vairāk nekā 240 miljoni dolāru, kuri izmantoti elitāra nekustamā īpašuma iegādei Bahamu salās.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X