Eiropas pilsētās viņi ir visur - parkos, kafejnīcās, lielveikalos, metro. Franču rakstniece Kolete reiz viņu nosauca par "uzēdušos vardi", bet šķirnes mīļotāji dēvē par “maziem cilvēciņiem”. Franču buldogu popularitāte pasaulē strauji pieaug. Arī pie mums frančus mīl. Tomēr eksperti atzīst, ka šķirnes popularitāti “saindē” suņu tirgotāji, kuriem dzīvnieku pavairošana ir brutāls bizness.

Ekscentriskā franču rakstniece Sidonija Gabriele Kolete savulaik franču buldogu raksturoja kā "uzēdušos vardi". Tagad šī suņu škirne ir kļuvusi par populārāko Amerikā. Ar tiem dižojas Holivudas slavenības Rīza Viterspūna un Lēdija Gāga, bet bijusī modele televīzijas šovu vadītāja Marta Stjuarte savējos izrāda ekrānā. Nelielie suņi ar zīdaino spalvu, plakano degunu un sikspārņa ausīm vilina arī pārējos amerikāņus. 2022. gadā franču buldogi bija visvairāk reģistrētā suņu šķirne valstī, apsteidzot iepriekšējo gadu līderi labradoru retrīveru, raksta žurnāls The Economist.

Vēl nesen suņu modi noteica kārtējais uz lielajiem ekrāniem iznākušais kases grāvējs, bet nu to aizstājuši sociālie mediji.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X