“Credit Suisse” – banka, kas reiz bija globālās finanšu sistēmas standartu noteicēja, nu ir iegājusi vēsturē. Svētdien kļuva zināms, ka “Credit Suisse” iegādāsies bankas nu jau bijušais konkurents - banka UBS.

Visu nedēļas nogali notika saspringtas sarunas par “Credit Suisse” nākotni. Galu galā tika pieņemts lēmums, ka UBS par 3,25 miljardiem dolāru izpirks grūtībās nonākušo banku, tādējādi noslēdzot “Credit Suisse” vairāk nekā 167 gadus ilgo vēsturi, kā arī novēršot potenciālu krīzi, kas draudēja izvērsties plašākā mērogā.

167 gadus “Credit Suisse” palīdzēja pozicionēt Šveici kā starptautiski ietekmīgu finanšu sistēmas dalībnieku. Tomēr pēdējo gadu laikā banka iekūlās daudzos skandālos, kas arī iezīmēja visai ātru bankas galu. Problēmas iezīmējās jau 2022. gadā, taču tās izdevās mazliet apslāpēt. Pēc “Silicon Valley Bank” sabrukuma nedēļu iepriekš saasinājās arī “Credit Suisse” ilgstoši sasāpējušās problēmas, un tas arī pielika punktu.

Ņemot vērā, ka “Credit Suisse” bija viena no 30 svarīgākajām bankām pasaulē,Šveices valdība un regulatori nedrīkstēja pieļaut bankas bankrotu, jo tas radītu neprognozējamas un, iespējams, smagas sekas finanšu sistēmai plašākā mērogā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X