Pavasaris ir sparģeļu ražas starta laiks. Violeti, zaļi un pat balti - krāsu, izmēru daudzveidība iepriecina un ļauj mūsu maltītes padarīt kā garšām, tā krāsām bagātākas. Vai zini, kā aug sparģelis un kāds ir balto sparģeļu lielais noslēpums? Mēs zinām. Parādīsim un pastāstīsim arī tev.

Sparģeļi, kas savulaik uzskatīti par gana ekskluzīviem un biežāk tika baudīti restorānos, nu ir ienākuši daudzās mājsaimniecībās un kļuvuši par neatņemamu pavasara ēdienkartes sastāvdaļu. Violeti, zaļi un balti - lielāki, druknāki, tievāki. Vārdu sakot - visvisādi. Šoreiz par baltajiem.

Sparģeļi tiek audzēti tādās gana platās dobēs. To ražas laiks ierasti sākas martā un ilgst aptuveni līdz jūnija vidum. Tomēr, ja laiks ir netipiski silts, tad ražas laiks var sākties ari agrāk. Ir aptuveni 100 sparģeļu šķirnes, daļa no tām ēdamas, citas dekoratīvas.
Sparģeļi tiek audzēti tādās gana platās dobēs. To ražas laiks ierasti sākas martā un ilgst aptuveni līdz jūnija vidum. Tomēr, ja laiks ir netipiski silts, tad ražas laiks var sākties ari agrāk. Ir aptuveni 100 sparģeļu šķirnes, daļa no tām ēdamas, citas dekoratīvas. Foto: Andreas Arnold/dpa/picture-alliance
KomentāriCopyDraugiem Whatsapp Pinterest