Aizsardzības ministrija konstatēja vairākus pārkāpumus 220 miljonus eiro vērtajā iepirkumā par centralizēto pārtikas iegādi Nacionālo bruņoto spēku (NBS) vajadzībām un sāka dienesta pārbaudi. Sākotnēji šis iepirkums bijis paredzēts uz 8 miljoniem eiro, bet kaut kādā mirklī, nevienam nemanot, pieaudzis līdz 220. Kam negadās?

Bijušais Pabrika padomnieks aicina tagadējo aizsardzības ministri Mūrnieci publiskot visu iepirkuma dokumentāciju, Kariņš uzskata, ka pārbaudei ir pamats, bet pats Pabriks to sauc par pret viņu vērstu publisku izrēķināšanos. KNAB veic kaut kādas kratīšanas, esot arī pāris aizturētie. Bet, kas tur vispār notiek, nevienai no augstākajām amatpersonām it kā tā īsti nav skaidrs.

Visam bonusā – iepirkuma komisijas vadītājs bija Mūrnieces pārstāvētās Nacionālās apvienības biedrs Ēriks Ezeriņš. Un – tavu sagadīšanos – Ērika tēvs ir uzņēmējs Normunds Lakučs, kuru savulaik dēvēja par nacionāļu “pelēko kardinālu”. Viena nejaušība pēc otras, kā jau pie mums pieņemts.

Var jau kaut ko diskutēt, spriest un saukt lietas skaistos epitetos, bet būtībā tā tomēr izskatās pēc tipiskākās krievu stila naudas izzagšanas no valsts, tāpēc domāju, ka nevajadzētu kautrēties šo saukt par 220 miljonu afēru.

Atgriezīsimies nedaudz senākā pagātnē. Atcerieties laiku, kad par iespējamām nelikumībām digitālās televīzijas ieviešanā prokuratūra uzrādīja apsūdzību Andrim Šķēlem un Aināram Šleseram? Viņu nodarītos zaudējumus lēsa kaut kur ap 7 miljoniem eiro. Bet NBS iepirkumā mēs jau runājam par 30 reizes lielāku naudas summu.

Šķēli un Šleseru mēs joprojām uzskatām par lielākajiem noziedzniekiem pasaulē, jo sazagās 7 miljonus, bet, kad apkārt maisās 220 miljoni, neviens neko tā īsti pat nesaka.

Komentāri (20)CopyLinkedIn Draugiem X