Šonedēļ kļuva zināms, ka šā gada Latvijas pārstāvji Eirovīzijas dziesmu konkursā, grupa “Sudden Lights” ar dziesmu “Aijā” uzstāsies ceturtie pirmajā pusfinālā. Vai šis skaitlis izrādīsies veiksmīgs? 

Latvija debitēja Eirovīzijas dziesmu konkursā 2000. gadā, kad Zviedrijas galvaspilsētā Stokholmā izskanēja “My Star”, ko izpildīja grupa “Prāta vētra”. Kopš tā laika Latvija katru gadu ir piedalījusies konkursā, taču ar ļoti mainīgiem panākumiem.

“My star” togad izskanēja kā 21. dziesma no kopumā 24 un ierindojās trešajā vietā, kas ir viens no augstākajiem rezultātiem valstij, kas pirmo reizi startē konkursā.

2001. gadā Eiropa nesaprata Arņa Medņa “Too Much”, tā izskanēja kā devītā dziesma un ierindojās 18. vietā, bet gadu vēlāk dziedātāja Marija Naumova ar priekšpēdējo uzstāšanās numuru nodrošināja Latvijas uzvaru ar dziesmu “I Wanna”. 

2003. gadā grupa “F.L.Y.” savās mājās palika 24. vietā no 26 valstīm, un arī 2004. gads bija neveiksmīgs, kad mainījās konkursa noteikumi un, lai iekļūtu finālā, sākumā bija jāiztur kvalifikācija pusfinālā.

"Sudden Lights", komentējot izlozēto kārtas numuru, savos sociālajos tīklos raksta: “Mēs grupā esam četri un arī Eirovīzijas dziesmu konkursa pirmajā pusfinālā uzstāsimies kā ceturtie. Vai tā ir laba zīme?”

Esam apkopojuši Latvijas pārstāvju uzstāšanās kārtas numurus un rezultātus iepriekšējo gadu konkursos.

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp