Krievijas uzbrukumi zaudē jaudu: māņu stratēģija vai spēju mazināšanās?

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Bahmuta.
Bahmuta. Foto: ChocoPie/Shutterstock

"Pašsaprotami, ka ukraiņi ies pretuzbrukumā, jautājums ir, ko darīs krievi," tiešsaistes žurnālam KLIK stāsta Ģeopolitikas pētījumu centra direktors Māris Andžāns. Runājot par šā brīža situāciju frontes līnijās Bahmutā, Andžāns uzsver, ka tā ir jāvērtē piesardzīgi un pagaidām ar pārliecību neko nevar prognozēt.

"Skaidrs, ka ukraiņi nav zaudējuši kontroli pār Bahmutu," skaidro Andžāns. Viņš atsaucas uz dažādām ziņām, kas pēdējā laikā parādās gan sociālajos tīklos, gan dažādos telegram kanālos, gan citviet, kas norāda, ka par spīti krievu centieniem Bahmuta joprojām atrodas ukraiņu kontrolē. "Ukraiņi noteikti negatavojas atkāpties," piebilst ārpolitikas eksperts.

Andžāns skaidro, ka pēdējā laikā iespējams novērot, ka Krievijas bruņotie spēki mainījuši stratēģiju vai gluži vienkārši kļuvuši gudrāki. "Piemēram, krievi vairs neiet ar masu, bet ļauj mazākām grupām iet pa priekšu, lai tādā veidā identificētu ukraiņu pozīcijas," stāsta Andžāns. Viņš gan neņēmās spriest, vai un kā tas varētu palīdzēt Krievijas karaspēkam.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu