Žurnālists Arkādijs Babčenko, kurš pirms sešiem gadiem pameta Krieviju, bieži savu izteikumu dēļ tiek dēvēts par rusofobu. Intervijā Lietuvas portālam "15min.lt" viņš norāda, ka līdz ar Krievijas iebrukumu Ukrainā pasaule beidzot ir sapratusi to, par ko viņš ir brīdinājis jau 15 gadus, - ka Krievija ir fašistiska valsts, kas izraisīs lielu karu. Viņš arī iesaka Baltijas valstīm nezaudēt modrību pat tad, kad Maskava nespēj sasniegt savus mērķus Ukrainā. "Gatavojieties karam," viņš iesaka.

— Sākoties plašam mēroga iebrukumam, daudzi teica, ka pasaule vairs nekad nebūs tāda, kāda tā bija agrāk. Kopš tās dienas ir pagājis jau vairāk nekā gads. Kā domājat, vai pasaule ir stipri mainījusies?

— Nesen rakstīju, ka tagad jūtos kā 100 gadus vecs japāņu vectētiņš, kurš var no rīta iznest laukā savu krēslu, apsēsties un visu dienu vērot, kā spīd saule. Es 15 gadus braukāju pa pasauli un stāstīju cilvēkiem, ka Eiropas austrumos ir izveidojusies fašistiska valsts. Ne vien valsts ar fašistiskām iezīmēm, bet tiešām caurcaurēm fašistiska valsts. Es brīdināju, ka gaidāms liels karš, ka mums tas ir jāapzinās un tam jāgatavojas. Tomēr mani pārtrauca aicināt uz dažādiem pasākumiem, jutos kā nostumts malā.

Krievi jau gadiem ilgi stāsta par savu vecvecāku varonību, bet tagad paši ir kļuvuši par fašistiem, pret kuru tankiem ukraiņi devās bruņoti ar dakšām.

Ukrainas tauta izturēja. Ceru, ka tai izdosies nosargāt savu brīvību un neatkarību. Ja Ukraina nebūtu izturējusi, Krievija tagad stāvētu uz Polijas robežas, bet Ukrainā būtu nogalināti miljoniem cilvēku. Par to man nav nekādu šaubu.

Tam sekotu vēl viens karš - Baltijā, Polijā, citās valstīs.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X