Par kādiem noziegumiem varētu tikt apsūdzēts Donalds Tramps? (2)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Bijušais ASV prezidents Donalds Tramps.
Bijušais ASV prezidents Donalds Tramps. Foto: Evan El-Amin/Shutterstock

Tramps jau ir iegājis Amerikas vēsturē, kā prezidents, pret kuru ierosināti visvairāk neuzticības balsojumi. Bez viņa šādi no amata mēģināja gāzt tikai divus prezidentus. Lai gan centieni bija neveiksmīgi un Trampam netika izteikta neuzticība, šobrīd viņš saskāries ar citām juridiskām problēmām, kas varētu Trampu padarīt par pirmo bijušo ASV prezidentu, pret kuru celtas kriminālas apsūdzības un kurš varētu nokļūt aiz restēm.

Šobrīd vienlaicīgi noris vairākas izmeklēšanas, kuru centrā ir Tramps. Nav gan skaidrs, vai kādu no izmeklēšanām varētu pavadīt apsūdzība vai aresta orderis, taču pilnībā šādu iespēju izslēgt nevar. Tādējādi Donalds Tramps, gatavojoties 2024.gada ASV prezidenta vēlēšanām (pastāv zināma vienprātība, ka viņš, visticamāk, mēģinās iegūt partijas nomināciju), šobrīd tiek izmeklēts par vairākām iespējamām prettiesiskām un pat kriminālām darbībām pirms stāšanas prezidenta amatā, tā laikā un pēc prezidenta krēsla atstāšanas.

Viens no šā brīža skaļākajiem skandāliem, kas šobrīd saistās ar Trampu, ir iespējams maksājums kādai sievietei, kura apgalvo, ka viņai bijušas seksuālas attiecības ar Trampu. Mēnesi pirms 2016.gada prezidenta vēlēšanām Tramps ar sava advokāta starpniecību it kā piedāvājis pornoaktrisei Stefānijai Klifordai (skatuves vārds Stormija Danielsa) klusēšanas naudu (no angļu val. hush-money) 130 tūkstošu dolāru apmērā, lai viņa klusētu par abu seksuālā rakstura attiecībām.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu