2020. gadā, kad pasauli savā varā pārņēma koronavīrusa pandēmija, darba vietās, kur tas bija iespējams, tika ieviests attālinātais darbs. Tagad, trīs gadus vēlāk, pandēmija, šķiet, ir pagātnē, un tas nozīmē, ka ir nepieciešams domāt par atgriešanos “normālās sliedēs”. Tieši tādēļ arvien vairāk uzņēmumu visā pasaulē saglabā hibrīda darba modeli, nosakot obligātās klātienes darba dienas.

Tiek norādīts, ka uzņēmumu vadītāji uzsver – darbs klātienē palīdz produktīvāk strādāt, tāpat ir daudz vieglāk komunicēt ar kolēģiem un apmainīties jaunām idejām. Galu galā, darbs birojā tiek uzskatīts par vitāli svarīgu dažādu inovāciju tapšanai, kā arī efektīvākai sadarbībai. Tieši tādēļ “Disney” vadītājs Bobs Aigers un “Apple” priekšnieks Tims Kuks paziņoja, ka labāku rezultātu sasniegšanai klātienē nepieciešams strādāt četras darba dienas nedēļā.

Domas par to, kā labāk strādāt – attālināti vai klātienē, dalās. Ir cilvēki, kuri atbalsta atgriešanos birojos, taču ir arī tādi strādājošie, kuri labāk turpinātu darbu attālināti. Ir aptaujas, kurās teikts, ka lielākā daļa strādājošo elastību darba jomā uzskata par lielu priekšrocību. Tas palīdzējis būtiski uzlabot arī darba kultūru uzņēmumā. Tādēļ rodas jautājums – vai uzņēmumu vadītāju iecere, atgriežot strādājošos klātienes darbā, varētu izdoties?

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X